Geen artikelen € 0,00  |  Bestellen
Help  |  Inloggen  |  Registreren

Tips bij aanschaf zit sta werkplek

1. Kies elektrische Hoogte-instelling

 

Er zijn drie verschillende systemen om van een zittafel een statafel te maken, Hydraulisch (gasveer), handmatig met een slinger en elektrisch.

 

Vergeet de eerste twee!  Voor snel wisselen tussen zitten en staan is elektrisch verstelbaar echt het verstandigst. Vrijwel geluidloos stelt u de juiste hoogte in, Sit2Stand opstelllingen hebben allemaal een display met hoogteaanduiding en geheugen voor uw voorkeurshoogte.

 

interessant: Alle Sit2Stand tafels hebben een blokkeringsmechanisme. Stel: u laat de tafel van 'staand positie' zakken naar 'zit positie' en onder de tafel staat een obstakel (bijvoorbeeld een bureaustoel) De tafels van Sit2Stand blokkeren bij eerste contact en voorkomen daarmee dat uw tafel omvalt tijdens het lager stellen

 


 

   
 

2. Bereid u voor met de werkplek bekabeling 

 

Uw zit-sta werkplek moet moeiteloos van ca, 72 cm hoog (zit) naar ca. 120 cm hoog (sta) kunnen bewegen. Denk eraan dat alle apparaten op de tafel die beweging ook moeten maken. Voor de veiligheid en netheid is het van groot belang dat de bekabeling goed onder de tafel wordt verwerkt

 

 onbelemmerd hoogte veranderen

   

hulpmiddelen voor kabel-

management bij Karssen Office

 
       

 


 

   werkplek bekabeling

3. Twee zit-sta werkplekken tegenover elkaar? neem een scheidingswand! 

 

Werken twee collega's tegenover elkaar? Plaats dan een scheidingswandje of een frontpaneel tussen beide opstellingen.

Hiervoor zijn drie redenen:

 

1. een wand zorgt voor akoestische demping, het werkt dus rustiger voor beide colega's
2. het voorkomt dat voorwerpen tussen de bewegende tafels komen
3. Staat één collega en zit de tegenoverzittende collega, dan kijkt laatst genoemde naar de onderkant van de tafel en zit op ooghoogte op de buik van de staande collega. Een kleine scheidingswand lost dit probleem op.  

 

   tegenover elkaar

4. Zitten? Staan? Hoe vaak afwisselen, doe ik het goed?

 

Langdurig zitten is niet gezond, het geheim zit in de afwisseling tussen zitten en en staan. Vijf minuten staan? prima! Het gaat niet om de tijd dat u staand werkt, maar om de regelmatige afwisseling. 

 

Voor regelmatige afwisseling adviseren we elektrische hoogte instelling. (zie tip 1)

 

 

 

 


 

   

5. Dynamisch werken, doe het samen.


Probeer je collega's ervan te overtuigen ook staand te gaan werken, je omgeving heeft grote invloed op je gedrag. Zien zitten doet zitten.