Geen artikelen € 0,00  |  Bestellen
Help  |  Inloggen  |  Registreren

Sit2Stand staat voor gezond werken

Kantoorwerkers zitten gemiddeld meer dan 75% van hun werktijd. Daarnaast brengen Nederlanders gemiddeld 85% van hun vrije tijd zittend door. Dan zitten we al gauw meer dan 11 uren per dag. De schokkende negatieve gevolgen worden steeds duidelijker.

Technologische ontwikkelingen vormen belangrijke oorzaken van het toegenomen sedentaire gedrag. Door toenemend gebruik van PC, TV, tablet, smartphones en spelcomputers bewegen we steeds minder. Zowel op kantoor als thuis.

              Recente wetenschappelijke onderzoeken, hebben het gevaar van langdurig zitten aangetoond. Het verlaagt de kwaliteit van het leven en vergroot de kans op vroegtijdig overlijden.

Te lang zitten heeft een ongunstig effect op de doorbloeding en stofwisseling in de spieren en vergroot de kans op het krijgen van o.a. diabetes type II, obesitas, kanker en hart- en vaatziekten. Ook voor personen die naast een sedentaire kantoorbaan dagelijks een half uur of meer sporten.

 

 

VERBRANDING VAN SUIKERS EN VETTEN


Het frequent gebruik van de been- en bilspieren, de grootste spieren in het lichaam, is van groot belang bij de verbranding van suikers en vetten uit het bloed.

Samentrekkende spieren starten belangrijke processen in het lichaam en pompen meer bloed en zuurstof naar de hersenen waarbij allerhande hersen- en stemmingbevorderende chemicaliën vrijkomen.

Frequent afwisselen van staan en zitten op de werkplek en beweging binnen kantoor verlaagt de effecten van teveel zitten aanzienlijk.

 

 

 

 

                        

 

 

                                                                                 

                                                                                                                                                                                                                           

 

 

VERMINDERING ZITUREN

 

SIT2STAND.NL stimuleert Dynamisch Werken met een daarop gebaseerd productengamma en advies over een dynamische indeling van het kantoor.

Met onze innovatieve werkplekken wordt het aantal zituren substantieel verminderd en de doorbloeding gestimuleerd. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan de kwaliteit en de lengte van het leven, creativiteit en vooral de productiviteit.

 

VERMINDERD RISICO OP ZIEKTEN

Dynamisch Werken reduceert het risico op het krijgen van depressies, kanker, diabetes type II, hart- en vaatziekten en daaraan gerelateerd Alzheimer.

De investering in Active Working wordt ruimschoots gecompenseerd doordat vitale werknemers minder verzuimen, creatiever en beter presteren en meer genieten van hun werkomgeving. 

Genieten in een werkomgeving wordt niet alleen positief beïnvloed door Dynamisch Werken.

Een warm en menselijk design is van groot belang. Een werkomgeving die prettig, rustgevend en harmonieus is, levert een belangrijke bijdrage aan mentaal welzijn.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
       

DUURZAME MATERIALEN

Bij het ontwerp van werkplekken wordt veel aandacht besteed aan het toepassen van duurzame materialen en vormen, facilitaire intelligentie, modulariteit en flexibiliteit.

Om daarmee niet alleen te kunnen inspelen op uw persoonlijke wensen maar ook op veranderingen in de toekomst van de werkomgeving. 

Sit2Stand.nl is niet alleen gericht op People. Aandacht voor Planet en Profit is voor ons net zo belangrijk. Duurzaam ondernemen in al haar facetten houdt ons dagelijks bezig.