Geen artikelen € 0,00  |  Bestellen
Help  |  Inloggen  |  Registreren
   

"Goed kantoormeubilair kan bijdragen een een gezonde werkomgeving waar medewerkers 's morgens fluitend naar toe gaan en 's avonds voldaan weer naar huis keren" 


  


Mijn naam is Kaspar Karssen en met mijn bedrijf Karssen Office richt ik al jarenlang kantoren in. Design en functionaliteit spelen een belangrijke rol, maar het allerbelangrijkst is steeds het creëren van een gezonde werkomgeving geweest. Rondom 2005 begonnen we met het adviseren van zit-sta werkplekken, destijds een onontgonnen gebied in het kantoor. In die tijd namen we Smits advies op de werkplek over, een kantoorinrichter met een zeer sterke specialisatie voor een gezonde werkomgeving, die ons veel kennis over ergonomie en dynamisch werken bracht


Niet alleen de theorie, ook mijn eigen ervaringen met zit-sta werkplekken wakkerde mijn enthousiasme aan. Ik merkte dat (moeilijke) telefoongesprekken me heel wat gemakkelijker afgingen als ik ze staand voerde. En... af en toe staand werken verhinderde dat ik gedurende de dag steeds onbeweeglijker achter het bureau zat te werken. Er waren in 2005 wel twee dingen die m'n enthousiasme temperden:


                 1       Zit sta tafels met elektrische hoogte-instelling (een must) waren absurd duur ( 2.200 euro)                              
  2   de medewerker die staand ging werken werd meestal gezien als een vreemde vogel die wel een hele bijzondere aandoening moest hebben om staand te werken  

 

Het tweede punt leek slechts een kwestie van tijd, voorname pleitbezorgers van dynamisch werken zoals prof. Erik Scherder lieten Nederland al wennen aan de veranderende werkomgeving. Maar de hoge prijs leek een moeilijk te nemen horde. Alternatieven om handmatig of hydraulisch de hoogte van de tafel te veranderen hadden een gunstig effect op de prijs, maar in de praktijk blijkt dat dan niet meer snel gewisseld zal worden tussen zitten & staan. 


We hadden een uitdaging!


erik scherder sit2stand.nl

Eigen Productie?


    .        In die tijd kochten wij voornamelijk in bij de Nederlandse vertegenwoordiging van buitenlandse fabrikanten, dit werkte kostprijsverhogend. Nu zijn de ambities van Karssen Office grenzeloos, maar zelf produceren was geen optie. Toch waren we ervan overtuigd dat we technisch een identiek product moeten kunnen krijgen, voor een lagere prijs. We kwamen in contact met een aantal Europese fabrikanten begonnen te rekenen. In theorie lukte het ons om voor een lagere prijs te produceren, maar daar moesten we hoge aantallen voor worden gerealiseerd. Geen probleem .... dachten we in 2008!


Crisis, ook bij ons


In 2009 leek alles nog crescendo te gaan bij Karssen Office, maar in 2010 kregen ook wij keihard de crisis om onze oren. Karssen Office maakte destijds nog deel uit van de Fa. W. Karssen & Zoon. Om met zo min mogelijk kleerscheuren door de crisis te komen werden verschillende onderdelen van Karssen Office verkocht (kantoorartikelen en kantoormachines) en werd Karssen Office in 2012 verzelfstandigd en daarmee onafhankelijk van de Fa. W. Karssen & Zoon. Een hele reeks van pijnlijke maatregelen, zouden moeten leiden tot een gezond Karssen Office bv.


sit2stand, de specialist

s2s duo


In 2014 hadden we voor het eerst het idee dat we het ergst achter ons hadden. Het stelde ons in staat om weer te plannen èn om nog meer focus aan te brengen in ons bedrijf: Wij zijn de specialist voor zit-sta werkplekken. Met onze eigen Gamma- & Matrix-lijn hebben we een meubel in het assortiment waarmee we absolute topkwaliteit bieden voor een geweldig lage prijs. 


Om onze focus zo duidelijk mogelijk te maken voor onze klant werken we onder de naam Sit2Stand.nl!

Sit2Stand, de specialist voor uw dynamische werkomgeving